Scroll To Top

Mindent szabad ma Európában...
csak európai módon gondolkodni meg élni
nem !!!

Etióp lázadócsoport vállalta a támadást

Hírek 2012. jan. 23.

Egy etiópiai lázadócsoport vállalta magára a múlt keddi támadást, amelyben életét vesztette két magyar, két német és egy osztrák turista, de azt cáfolta, hogy nyugatiakat ölt meg, szerintük a tűzharc során etióp katonák ölték meg a turistákat.
Az Afar Forradalmi Demokratikus Egységfront (ARDUF) nevű mozgalom január 21-i keltezésű, interneten közzétett közleményében vállalta az akciót és számos etiópiai katona megölését, illetve közölte, hogy németek vannak a fogságában.
Mint ismert, múlt kedden ismeretlen fegyveresek rajtaütöttek egy turistacsoporton, és a támadásban a két magyar – a Szegedi Tudományegyetem munkatársai – mellett két németet és egy osztrákot öltek meg, két németet és két etiópot pedig elraboltak. Az etióp kormány szerint a szomszédos Eritreából érkeztek a merénylők, s 30-40-en voltak.
Az ARDUF azonban cáfolja, hogy Eritreának ehhez bármi köze lett volna. Azt állítja, hogy etiópiai katonák ölték meg a turistákat tűzharc során. „A mi fegyvereseink 16 etióp katonát öltek meg, és egy tucatnyit megsebesítettek, amikor az etióp erők tüzet nyitottak járőröző egységeinkre” – áll a szervezet tájékoztatójában.
Az ARDUF az internetes közleményben megerősítette, hogy fogva tart két német turistát és két etióp katonát. A dokumentum szerint a német állampolgárok sértetlenek és biztonságban vannak. A csoport szavatolja a túszok békés elengedését az Afar térség vénjeivel folytatott békés tárgyalások útján. Az ARDUF azt nem közölte, hogy hol tartja fogva a négy túszt, de nem tettek említést a közleményben sem váltságdíjról, sem a túszok elengedésének más feltételéről.
Az ARDUF az afar nevű nomád nép lakta, Etiópia, Eritrea és Dzsibuti határán átnyúló területek egyesítéséért küzd. A térségben 2007-ben öt európait – négy brit és egy francia állampolgárt – ejtettek túszul, majd végül alig két hét után váltságdíj fejében sértetlenül szabadon engedték őket. Ezt a támadást is az ARDUF számlájára írták a hatóságok. (MTI)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor