Scroll To Top

A magyarság elnyomatásának legfőbb oka a gyáva magyar ! (Sz.)

Nairobi – Halál a gyaurokra

Hírek 2013. szept. 23.

Vasárnapi brit sajtóértesülések szerint a „Fehér Özvegy” néven emlegetett, világszerte körözött fiatal angol terroristanő állhat a kenyai fővárosban végrehajtott, több tucatnyi emberéletet kioltó terrortámadás mögött.

A támadást szombaton délután hajtotta végre egy fegyveres csoport a zsúfolt Westgate nevű bevásárlóközpontban, Nairobi egyik jómódú negyedében.
Az akció után nem sokkal az al-Kaida terrorhálózattal szoros kapcsolatban álló as-Sabab szomáliai iszlamista lázadószervezet közölte, hogy emberei követték el a vérengzést.
A vasárnapi brit sajtó egybehangzó értesülései szerint az as-Sabab egyik főideológusa és a csoport kelet-afrikai tevékenységének irányítója a 29 éves Samantha Lewthwaite, egy brit katonatiszt leánya, aki a dél-angliai Buckinghamshire megyében született és nőtt fel.
A háromgyermekes Lewthwaite már tizenévesen áttért az iszlám hitre, és fiatalon feleségül ment egy jamaicai származású, szintén iszlám hitre tért bevándorlóhoz, Germaine Lindsayhez, aki a Londonban 2005. július 7-én elkövetett, 52 halálos áldozattal járó öngyilkos merényletsorozat egyik elkövetője volt.
Lindsay csecsemőkorában került szüleivel Nagy-Britanniába, és áttérése után nevét Lindsay Jamalra változtatta. Három társával együtt a merénylet hajnalán a Londontól északra fekvő Lutonból vonattal utazott a fővárosba. A társaság a pokolgépeket rejtő hátizsákokkal együtt a londoni King’s Cross pályaudvaron szállt le, és innen hárman különböző metróvonalakra, egyikük egy emeletes londoni városi buszra szállt fel.
Négyük közül Lindsay pokolgépe okozta a legsúlyosabb, 26 emberéletet kioltó – vagyis az áldozatok felét megölő – pusztítást a King’s Cross és a Russell Square metróállomások közötti alagútban, a Piccadilly metróvonalon.
Lindsay felesége, Samantha Lewthwaite akkor héthónapos terhes volt közös gyermekükkel. Lewthwaite-re a brit elhárítás értesülései szerint ezután ragasztották szélsőséges iszlamista körökben a „White Widow” (Fehér Özvegy) nevet. A fiatal nő a The Sun – a legnagyobb példányszámú brit tömeglap – által vasárnap idézett rendőrségi források szerint a londoni merénylet után nem sokkal egy másik, szintén Londonban felnőtt radikális iszlám aktivistával, Habib Ghanival Kenyába menekült, és állítólag össze is házasodtak.
A pár ellen a kenyai hatóságok vádat emeltek, mivel a hatósági gyanú szerint 2011-ben a kenyai Mombasa kikötővárosban szállodák ellen tervezetek pokolgépes merényletsorozatot.
A brit sajtóban megjelent értesülések szerint a pakisztáni apától és kenyai anyától származó Ghanit, aki az Osama al-Britani nevet vette fel menekülése után, éppen a múlt héten saját csoportja, vagyis az as-Sabab egy osztaga Szomáliában megölte. A The Sun által idézett bennfentes források szerint Ghani a milícián belüli hatalmi harcok áldozatává vált, mivel a jelenlegi vezetéssel szembeforduló frakcióhoz csatlakozott.
A brit lapnak nyilatkozó források szerint felesége, Samantha Lewthwaite – jóllehet az as-Sababon belül betöltött magas funkciója révén megtehette volna – nem kelt Ghani védelmére, sőt „senki nem volt dühösebb rá”, mint ő.
A The Sun forrásai szerint Lewthwaite valószínűleg úgy gondolta, hogy „az ügy fontosabb, mint saját férje”.
Az idézett bennfentesek szerint Lewthwaite mára az as-Sabab nagy befolyású vezetői közé emelkedett, és ő a csoport elsőszámú pénzadományszerzője, valamint összekötője az al-Kaida európai szárnyával.

Legalább három brit állampolgár halt meg a kenyai főváros egyik bevásárlóközpontjában végrehajtott, több tucatnyi emberéletet kioltó terrortámadásban – közölte vasárnap Londonban a brit külügyminisztérium.

A Foreign Office szóvivőjének tájékoztatása szerint valószínű, hogy a brit áldozatok tényleges száma ennél több, mivel a minisztériumhoz továbbra is folyamatosan érkeznek friss információk.
David Cameron brit miniszterelnök is hangsúlyozta vasárnapi nyilatkozatában, hogy Nagy-Britanniának „további rossz hírekre kell készülnie” a brit áldozatok számát illetően.
A londoni hatóságok már értesítették azoknak a brit állampolgároknak a hozzátartozóit, akikről bebizonyosodott, hogy életüket vesztették a Nairobiban elkövetett támadásban.
A vasárnapi brit sajtónak nyilatkozó túlélők egybehangzó beszámolói szerint a plázába behatoló fegyveres osztag kifejezetten a nem muszlim „hitetlenekre” vadászott. Egy szemtanú a The Sunday Telegraph című tekintélyes vasárnapi konzervatív brit lapnak elmondta: a támadók a bevásárlóközpontban tartózkodóktól személyazonosító okmányokat követeltek, és akinek nem muszlim származásra utaló neve volt, azt agyonlőtték.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor