Scroll To Top
2021. Mag hava (Október) 20.-a - Vendel, Irén, Kleopátra neve napja.      Köszöntés nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

A szegedi értelmiség már nem létezik!
Elnyelte a közrettegés! ... meg a köz-közöny...
Értelmiségiek elszigetelten éldegélnek ugyan,
de nem alkotnak már semmiféle közösséget...
Ha írni sem mernek, hát nekik szól ez a lap!

Szeged a halott Város

Sok a megbetegedés, de influenzajárvány még nincs

Hírek 2012. jan. 26.

Hatvan százalékkal emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma Csongrád megyében január második hetében – áll a Csongrád Megyei Kormányhivatal Egészségügyi Szakigazgatási Szervének közleményében. Az emelkedést január első hetéhez viszonyították.
Országosan nem ennyire rossz a helyzet: ott csupán nyolc százalékos emelkedést mértek, ám 2011 utolsó hetéhez képes január első hetében megduplázódott az influenzás esetek száma az egész ország területén. Az Országos Epidemiológiai Központ adatai szerint a betegek 13,4 százaléka 0-14 éves gyermek, 44,3 százaléka a 15-34 éves fiatal felnőtt volt, 29,9 százaléka a 35-59 évesek, 12,4 százaléka pedig a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.
Az epidemiológiai központ szerint a tavalyi influenzaszezon tapasztalatai alapján a megbetegedések száma két-három hét múlva éri el a járványügyi küszöböt, azaz innentől beszélhetünk majd járványról. A csúcs pedig négy-öt hét múlva várható. Tavaly ilyenkor egyébként már háromszor ennyi megbetegedést regisztráltak.
Az epidemiológiai központ szerint még mindig nem késő beadatni az influenza elleni védőoltást, annak felvétele után két héttel már ugyanis kialakul a védettség.

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium