Scroll To Top

Magyarok vagyunk meg székelyek,
Kirekesztők kíméljenek !

Itt az influenzajárvány: látogatási tilalom a klinikákon és a szentesi kórházban

Hírek 2012. febr. 21.

Látogatási tilalmat rendelt el szerdától a SZTE minden klinikáján és kórházában a Tombácz Zsuzsanna megyei tisztifőorvos, miután két beteg mintájából is kimutatták az influenzavírus jelenlétét. Péntektől a szentesi kórházba sem mehetnek be a látogatók.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének szegedi laboratóriumában egy várandós nő és egy, a II. kórház belgyógyászatán fekvő idős férfi szervezetében mutatták ki a vírust. Egyiküket az influenza A, másikukat pedig B típusa fertőzte meg, tehát nem a H1N1 vírust mutatták ki – áll a kormányhivatal közleményében.

A megyei tisztifőorvos emiatt az orvoscentrum vezetőjével, Pál Attilával egyeztetve hozott döntést arról, hogy szerdától kezdődően látogatási tilalmat rendeltek el az SZTE összes klinikáin, illetve kórházának minden osztályán. A döntést indokolja, hogy a szegedi és a mórahalmi kistérségi intézet ellátási területén az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma eléri a járványküszöböt. A figyelőszolgálat adatainak elemzéséből látható, hogy megyénk minden területén emelkedett az influenzás betegek száma.

Péntektől látogatási tilalmat rendeltek el a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban is. Várkonyi Katalin főigazgató tájékoztatása szerint a figyelőszolgálat adatai alapján az influenzaszerű megbetegedések száma Szentes és Csongrád térségében elérte a járványküszöböt, ezért kellett a fekvő betegek és az újszülöttek védelme érdekében elrendelni a korlátozást.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor