Scroll To Top

A szegedi „üvegzsebes” balvezetés
12 évi „tiszta” mérlege 30 milliárd forintos hiány!
(A többi veszteséget még rejti a szoci szutyok...)

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Hontalanították a száz esztendős magyar asszonyt! – A szlovák rasszizmus és kirekesztés újabb fintora

Hírek 2012. febr. 16.

Strasbourghoz fordult állampolgársága megsemmisítése miatt a 100 éves fölvidéki (szlovákiai) magyar tanítónő.

Trianon terrora ma is közöttünk él és fortélyos félelemmel igazgat. A jogilag nonszensz (nem is létező) utódállamok fenyegetése asszonyokat és aggastyánokat sem kímél. Vajon meddig tűri ezt a civilizáltságával kérkedő Európa és a gazdasági lejtőn csúszkáló uniója?

Beadvánnyal fordult a strasbourgi székhelyű Európai Emberi Jogi Bírósághoz Tamás Aladárné, az az idős tanítónő, aki a magyar állampolgárság felvétele miatt a hatályos szlovák törvények alapján elvesztette szlovák (fölvidéki) állampolgárságát – írta a hirek.sk szlovákiai magyar hírportál.

Az Európai Unióban példátlan ez a kirekesztőhadjárat, mellyel a szlovák fasizmus (1939-45) náci terrorát idéző módon az őslakos magyar polgárait diszkriminálja a Fölvidéket ma is Trianon – Csehszlovákia szétesésével semmissé lett – dokumentuma jogalapján bitorló „szlovák” állam. Akit kényszerrel, megfélemlítéssel elszlovákosítani nem tudnak, azt kirekesztik, állampolgárságából is kiforgatják!

Az idén száz éves tanítónő, Tamás Ilonka néni és lánya szerdán adta fel postán az Európai Emberi Jogi Bíróságnak címzett kérelmet. Az idős pedagógusnak és lányának, Anikónak az Emberi Méltóság Tanácsa nyújtott jogi tanácsadást a beadvány elkészítéséhez. A kérelemben több célt is megfogalmaztak Tamásék. Elsősorban szlovák állampolgárságuk visszaszerzését. Ezzel szorosan összefügg az állandó lakcím visszaszerzése is. A beadványban Tamásék kártérítési igénnyel is fellépnek a szlovák állammal szemben az őket ért megpróbáltatások miatt. Célként fogalmazták meg a vezető ítéleten alapuló eljárás (pilot judgement procedure) keretében a Szlovák Köztársaság nemzeti jogrendjében található szerkezeti problémák orvoslását is.

Tamás Ilonka néni és leánya Anikó azon fölvidéki (szlovákiai) magyarok közé tartozik, akik miután megszerezték a magyar állampolgárságot és azt nyilvánosan is felvállalták, a kettős állampolgárságról szóló szlovák törvény értelmében elvesztették szlovák állampolgárságukat. A családnak sok nehézséget okoz a fennálló helyzet. Most éppen a besztercebányai szívkórház okoz Tamáséknak fejfájást – írta a hirek.sk, mivel az a kezelési költségek megtérítését követeli Tamás Ilonka néni leányától, Anikótól, aki január elsején – a meghurcoltatás miatt – szívszélhűdést (infarktust) kapott. Még fel sem épült, amikor a kórház közölte vele, hogy a kezelési költségek megtérítését várja, mert az Általános Egészségbiztosító nem fizet a beteg asszony helyett. Az állami egészségbiztosító egy nappal az állampolgári eskütétel előtt szüntette meg a biztosítását. Az egészségbiztosítás visszaszerzéséhez Tamás Anikónak külföldiként kellett bejelentkeznie saját lakásába, így „Szlovákiában élő külföldiként” öt éves tartózkodási engedélyt kapott. Tamás Ilonka néni helyzete azonban még ennyire sem rendeződött, mert ő elutasította, hogy ideiglenes letelepedési engedélyt kérjen. – Így elvben nem létező személlyé lett, mert az EU egyetlen tagállamában sincs állandó lakhelye, lakcíme és egészségügyi biztosítása – mondta Ilonka néni másik lánya, a Magyarországon élő, Tamás Judit.

A Besztercebányai Körzeti Hivatal az állampolgársági törvényre hivatkozva elutasította a család minden panaszát és kérdését – írja az MTI tudósítása.

Tizenötmillió megalázott magyar várja az EU vérmes tiltakozását és strassburgi szervek hathatós intézkedése nyomán Ilonka néni és családjának teljes kárpótlását.

Minden szlovákosító terror és megfélemlítés ellenére a Fölvidék (Szlovákia) lakosságának egytizede még mindig színmagyar! A magyarok ma a déli részeken élnek, többnyire egy tömbben, így egy egyszerű wilsoni határmódosítás magyarrá tehetné a magyarokat a 20. század Európájában. Talán akkor szívesen lemondanának „szlovák” állampolgárságukról is.

A magyar lakosság Szlovákiában

50-100%
10-50%
0-10%
Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor