Scroll To Top

„A mostani járvány ellen a legjobb szer a jókedv, gondtalanság, életvidámság, mert a betegség csak a borult embert meri megközelíteni.” (Krúdy Gyula)

Újabb határsértőket szűrt ki a kamionröntgen Röszkén

Hírek 2012. febr. 19.

Két bolgár kamionban összesen hét pakisztáni és afgán határsértőt találtak a vámosok szombaton, Röszkén – tájékoztatta a Nemzetei Adó- és Vámhivatal (NAV) vasárnap az MTI-t.

Az egyik csoportot egy műanyag táblákat szállító bolgár kamionban fedezték fel a pénzügyőrök, a másikat a röntgen mutatta ki egy kerti bútorokat szállító, szintén bolgár kamionban – közölte a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense. Némedi Varga Éva elmondta: Röszkén jelentkezett belépésre egy bolgár állampolgárságú férfi az általa vezetett bolgár rendszámú tehergépjárművel. A benyújtott okmányok alapján a sofőr több mint húszezer kilogramm műanyag táblát szállított Bulgáriából Németországba. A pénzügyőröknek a tételes vámvizsgálat megkezdésekor feltűnt, hogy a vámzárzsinór sérült. A rakomány között ezt követően négy – saját elmondásuk szerint afgán és pakisztáni állampolgárságú – férfit találtak. Nem sokkal később szintén egy belépő bolgár honosságú tehergépjármű röntgenvizsgálatát végezték a pénzügyőrök. Az okmányok alapján a jármű kerti bútort és párnát szállított Szerbiából Hollandiába, azonban a röntgenképen a bejelentett áruk között három ember látszott. A raktér felnyitását követően két afgán és egy pakisztáni állampolgár bújt elő a dobozok közül. Az előkerült külföldi állampolgárok semmilyen személyazonosságot igazoló okmánnyal nem rendelkeztek. A pénzügyőrök a hét határsértőt átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak, ahol velük szemben idegenrendészeti eljárás indult, míg a bolgár sofőrök ellen embercsempészet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárást.

(MTI)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Hírek

Esti fények
Esti fények
2024 máj. 25.
Újszegedi Nagy Árvíz
2024 máj. 25.
Kátyúváros
Kátyúváros
2024 máj. 23.
Juhász Gyula – Május
Juhász Gyula – Május
2024 máj. 21.
A TÁPAI KRISZTUS
A TÁPAI KRISZTUS
2024 máj. 20.
Berzsenyi szülinapján
Berzsenyi szülinapján
2024 máj. 7.

Gyalu – Szent Sebestyén

2024 márc. 27.
Gyalu – Szent Sebestyén

Kalendárium

Ady szavaival élünk és túlélünk:

Most perc-emberkék dáridója tart,
De építésre készen a kövünk,
Nagyot végezni mégis mi jövünk.
Nagyot és szépet, emberit s magyart.

Ady Endre 1908-ban, 31 évesen (Székely Aladár felvételén)