Scroll To Top
2020. Mag hava (Október) 01.-e - Malvin, Teréz neve napja.      Köszöntés nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

A bűnvándorlás támogatása bűnpártolás!
Az illegális bevándorlás támogatása bűnrészesség!

Szeged a halott Város

Erdő- és gyepkincsünk lángol Nagykovácsiban – ki a felelős?

Cikkek 2012. Már. 28.

Erdő- és gyepkincsünk ég Nagykovácsiban – ki a felelős?

Fokozottan védett erdő és gyep ég Nagykovácsiban
– Több mint 2 hektár fokozottan védett erdő és gyep ég a Pest megyei Nagykovácsiban. A tűzoltók és a Pilisi Parkerdő erdészeinek oltási munkáját nehezíti az erős szél, így a tűz további védett erdőket veszélyeztet – tájékoztatta a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője szerdán az MTI-t. Lomniczi Gergely elmondta azt is, hogy a főváros környéki parkerdőkben a tavaszi időszakban a tilalom ellenére gyakoriak a gondatlanságból okozott tűzesetek, amelyeket leggyakrabban tilosban rakott tábortüzek vagy az erdőszéli kertekben való égetés okoz. Legutóbb hétfőn Kesztölcön égett le mintegy 40 hektárnyi terület, ahol a Pilisi Parkerdő szakemberei jelenleg is tűzőrséget látnak el az esetleges újragyulladás megakadályozására.

A magyar örökség-értékek rovására történő tűzkároknak megálljt kell végre parancsolni. Nem tűrhetjük büntetlen a gyújtogatást. Szigorítani szükséges a gyújtogatás büntetéstételét a szándékos és nem szándékos, azaz “gondatlan” esetekben is. – közölte az eset kapcsán a Magyar Kultúrális Örökség Alapítvány állásfoglalását az alapítvány szóvivője.

 

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Dr. Szabó László

Dr. Szabó László - a Szögedi Védegylet alapítója és elnöke, a 2019-es választás egyetlen tősgyökös szögedi polgármesteri jelöltje