Scroll To Top

Az Orvostudomány
mint magyar neve (is) mondja :
Tudomány, nem Propaganda !!! (Sz.)

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

A Ferencváros ( A Fradi ) is kiáll a Veszprém mellett himnusz-ügyben

Hírek, Magyargyalázat 2012. márc. 25.

 

Az FTC vezetősége kiáll az MKB Veszprém csapata mellett, amely ellen az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) eljárást indított, amiatt, hogy  hazai nemzetközi találkozók előtt a helyi közönség elénekli a magyar himnuszt.

 

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, veszprémi országgyűlési képviselő (Fidesz) és Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP) szombaton jelezte: levelet írnak az EHF-nek, és magyarázatot kérnek, miért nem lehet elénekelni a Himnuszt kézilabda-mérkőzések előtt.
A Ferencvárosi Torna Club vezetői elfogadhatatlannak tartják azt a szabályozást, amely megtiltja, hogy egy nemzetközi mérkőzés előtt a szurkolók elénekeljék hazájuk himnuszát” – tudatta az MTI-vel vasárnapi közleményében a fővárosi egyesület. „A Fradi összes sportolója és vezetője ezúton szeretné kifejezni erkölcsi támogatását az MKB Veszprém kézilabdacsapatának és az együttes összes szurkolójának. Amennyiben az EHF pénzbüntetéssel sújtaná a veszprémi csapatot, az FTC kész anyagi segítséget is nyújtani.”
A veszprémiek lehetséges büntetése több millió forintig terjedhet. Az ügyben a kontinentális szövetség illetékes bírósága jár el, s a klub már elküldte írásban a védekezését.
Ez EHF szabályzata csak klubrendezvények előtt tiltja a himnuszok lejátszását, illetve eléneklését. A szövetség érvelése szerint a találkozók előtti ceremónia feszes időrendje erre nem ad időt.
A klub, valamint a Veszprém Kézilabda Fan Club az EHF eljárás hatására arra kérte a szurkolókat, hogy ne énekeljék el a Himnuszt a Bajnokok Ligája-mérkőzéseken.

(MTI )


Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Dr. Szabó László

Dr. Szabó László - a Szögedi Védegylet alapítója és elnöke, a 2019-es választás egyetlen tősgyökös szögedi polgármesteri jelöltje