Scroll To Top

Nem kérünk az iszlám terrorból!
Már kaptunk belőle 150 év kóstolót !

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Zsidó és magyar világkonferenciák – akár a béke jegyében

Minden idők legnagyobb zsidó konferenciája kezdődik Budapesten. Hetven országból érkezik küldöttség a vasárnap kezdődő Zsidó Világkongresszusra (WJC) Budapestre. 

A Hotel Intercontinentalban (magyarul az „Intercontinental Szállodában”) zajló háromnapos eseménysorozat miatt a hétvégén a magyar fővárosba érkezik a világ számos befolyásos zsidó közéleti személyisége, és több ország küld magas rangú diplomatákat is az eseményre.

WJC (World Jewish Congress) sajtófőnöke, Michael Thaidigsmann az Indexnek elmondta, hogy a szervezők az eddigi legnagyobb létszámú kongresszusra készülnek. Magán a közgyűlésen mintegy 500 delegált vesz majd részt, de az Európai Unióból, Németországból, Oroszországból és az Egyesült Államokból is várnak politikusokat.

A WJC ülésén részt vesz Orbán Viktor miniszterelnök is. A kongresszusra időzítve egy izraeli lapnak adott interjúban utasította vissza azokat a vádakat, amelyek Magyarországot a világ legantiszemitább országai közé sorolta. A WJC vezetése már korábban egyértelművé tette, hogy a helyszínválasztás szimbolikus politikai üzenet, és azt is, hogy eseményen vizsgálni fogják a Magyarországon tapasztalható „egyre durvuló antiszemita támadások” hátterét. (Index)

Ahogy a magyar mondás tartja: „Akármilyen kedves vendég, három napig untig elég!” – De bizonyára ők is ráunnak majd a magyar tükörre, a gazdaságilag megnyomorított országra és fővárosára, melyben megláthatják saját hibáikat is, nem csak mindig a magyar szemekben a szálkát…

A miniszterelnök szerint egyértelmű, hogy: „Nem vagyunk antiszemiták. Kötelességünk visszautasítani ezeket a vádakat, és ugyanakkor végiggondolni, vajon miért látják itt és ma az antiszemitizmust országunk jellemzői közt a Magyarországot kívülről megítélők„. Orbán szerint ez a történelem velejárója. „Nézzen körül Európában, elsősorban annak keleti felén: Magyarország az egyetlen ország, melyben – a náci rémuralom ellenére is – eredeti, nagy zsidó közösség él… Ezért a magyarországi antiszemitizmus nem teoretikus kérdés, hanem személyes ügy” – mondta. „Élnek azok a zsidó családok, akik túlélték a holokausztot és azok a magyarok, akik kollaboráltak a nácikkal. Ez az együttélés több problémát vet fel, mint más országok esetében.

Érdemes e mondat kapcsán persze azt is végiggondolni végre, hogy ahol nem maradtak zsidó közösségek, ott nincs ma miről vitatkozni.

A soviniszta, zsidóirtó Szlovákia, melynek zsidó menekültjei (a korabeli horthysta) Magyarországon találtak menedéket, nem küzd az „antiszemitizmus” égető kérdésével, mert Hitlert is sürgetve megoldották a „zsidó kérdést” a vészterhes időkben.
Ajánlott olvasmány:
Katt a képre !

 

A Conducător országából, az Ion Antonescu vezette Románia Dél-Erdélyéből nem jöttek, és nem jönnek „antiszemita” hírek, hiszen nem maradt, aki terjessze őket.

Érdemes lenne hát e kongresszusnak a történelmi Magyarország távlataiból vizsgálnia tisztességgel a helyzetet és távolabbi, megszállt területeinkre is kitekintenie. Megszállott magyar területeinken voltak és vannak az igazi „antiszemita” ügyek!

Mindannyian tudjuk, hogy minden magyarnak belső kötelessége illő magyaros vendégszeretettel fogadni a hazánkba látogató vendégeket. Ezt még egy túlélő „kollaboráns”-nak is így illik, de bizonyára ők is tudják ezt.

Túlélő zsidók és „kollaboránsok” Budán, Pesten és egyebütt – itt az idő a megbékélésre!

A magyaros vendégszeretet csak antimagyarok törhetik meg, ha nem röstellik, illetlen provokációval.

Az irányadó példát pedig követni érdemes! Itt az idő megszervezni végre minden idők legnagyobb magyar konferenciáit külföldi fővárosokban! Különösen olyan városokban, ahol erős magyarellenesség tapasztalható. Olyan helyeken, ahol az antimagyarizmus kezd már tűrhetetlen, sőt elviselhetetlen méreteket ölteni…

Világra szóló magyar konferencia illendő hát a Délvidéki Holokausztért bocsánatot máig sem kért Nándorfehérváron (Belgrádban), az egyaránt antimagyar és antiszemita Pozsonyban (a Bratyi szagában), de legalább a népességi viszonyokat ma is EU-ellenesen torzító Bukó Restben (Bukarestben), vagy legszerényebb minimum-törekvés gyanánt Erdély elolájosodott fővárosában, Kolozsvárott.

A magyaros vendégszeretet jegyében szeretettel látjuk a zsidó érdeklődőket!
Kölcsön kenyér pedig illendően visszajár…

A zsidó-magyar barátság építése jegyében befolyásos magyar politikusok (és talán „kollaboránsok” is) viszonozhatják a látogatást egy világraszóló konferenciával a „magyar Jézus” vesztőhelyén, Jeruzsálemben. A Jeruzsálemi Magyar Konferencia alapjait pedig lerakni, az egyeztetéseket megkezdeni most érdemes, hiszen aki számít, eljött most hozzánk.

Sajnos a Délvidéki Magyar Holokauszt és a magyarok ellen elkövetett háborús és békebeli bűnök ennek a konferenciának most nem témája, de bizonyára az is sorra kerül majd Jeruzsálemben. A megbékélés és a barátság jegyében.

A mértékadó magyar értelmiség pedig (nem tekintve az erődemonstrációt fenyegetésnek) kitüntetett figyelemmel és különös tisztelettel követi munkájukat, hiszen nekünk magyaroknak még rengeteg tanulnivalónk van tőlük. Különösen a diplomácia sikereinek és média  befolyásának terén…
Mi is szeretnénk ilyen sikeresek lenni!

Szeretettel várjuk vendégeinket máskor is…
Akár Szegedre is! Lőw Immánuel Városába.
Akár egy „Antimagyarizmus” vagy egy „Trianon” Konferenciára is!

A Szögedi zsinagóga éji díszfényben… magyar adófizetők támogatásából…

Hiszen Európa legtudósabb rabbija mondotta Trianonról: „Nem békekötés volt Trianon, rút gúzsbakötés volt. Királyi szeszély törvénytelen viszony javára építé mindkét trianoni palotát: Csoda-e, ha törvénytelen, jogtaposó, örvényes békeírás született meg benne?” (Lőw Immánuel)

De konferenciázhatunk akár közösen is! Az egyenlőre még egyedülálló és egyetlen Trianon Múzeumban is…

Rendezhetünk konferenciákat akár közös sérelmeinkről is! Például az egyaránt antimagyar és antiszemita Pozsonyban (a Bratyi szagában)…

Addig is ajánlott olvasmány:  Ingrid Graziano, Eördögh István – Josef Tiso e la questione ebraica in Slovacchia – magyarul: Jozef Tiso és a szlovákiai holokauszt

Rend a lelke mindennek!
…És legyen végre Szent a Béke!
A Szentföldön is és Mária Országában egyaránt.

Nálunk egyébiránt holnap Anyák napja lesz, így a magyar anyák örömmel fogadnak minden jókívánságot vendégeinktől is.

A magam nevében Boldog Anyák Napját kívánok minden Édesanyának!

Tisztelettel:

Sz L

Ajánlott olvasmányok:

A Dévidéki Magyar Holokauszt Irodalma < Kattintson ide a könyvtár megtekintéséhez!
Nyilvánosságra hozhatják a délvidéki áldozatok jegyzékét

Nyilvánosságra hozhatják a délvidéki áldozatok jegyzékét

Végre nyilvánosságra hozhatják a délvidéki magyar áldozatok jegyzékét! Nem tabu többé: A Holokauszt megtörtént! Délvidéki Holokauszt! A magyarok, a mi véreink ellen!


A képre kattintva
a könyv letölthető!

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor