Scroll To Top

Tögye csak mindönki, amit tönnie köll,
És mindön úgy lössz, ahogy lönnie köll !

Szerbiában a hadsereg is bevetésre kész a bűnvándorlók ellen

Hírek 2016. febr. 26.

Az illegális határátlépés bűn. A bűnvándorlók tízezreivel már nem bír a Balkán (sem).

A szerb védelmi miniszter a hadsereget is bevetheti a migránsválság kezelésére

Tomislav Nikolic szerb elnök csütörtökön felhatalmazta a védelmi minisztert arra, hogy szükség esetén teljes készültségbe helyezze a hadsereget „a kívülről érkező veszélyek” elkerülése érdekében. Ez egyben azt is jelenti, hogy a válság kezelésében bevethető lesz akár a hadsereg is, illetve az elnök távollétében a védelmi miniszter is hozhat a bevetésre vonatkozó döntést.

A nemzetbiztonsági tanács csütörtöki ülését követően Nikola Selakovic igazságügyi miniszter kijelentette, hogy a hadsereget akkor vetik be, ha „arra szükség lesz, vagy ha a rendőrség nem tudja fenntartani a rendet“.

A bűnvándorló-válság fokozódása miatt szerdán arról döntött Nándorfehérvár (Belgrád), hogy a legmagasabb szintű készültségbe helyezi a biztonsági szerveket. A nyugat-balkáni államok – amelyeken keresztül a bűnvándorlók tömegei áramlanak Nyugat-Európába – nemrégiben megszigorították a menedékérők ellenőrzését, emiatt a jogtalan bevándorlók ezrei vesztegelnek határaiknál.

MTI nyomán

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Dr. Szabó László

Dr. Szabó László - a Szögedi Védegylet alapítója és elnöke, a 2019-es választás egyetlen tősgyökös szögedi polgármesteri jelöltje