Scroll To Top

„Az a nemzet, amelyik emlékeit veszni hagyja, az a saját síremlékét készíti és vesztesége az emberiségnek.”
Ipolyi Arnold

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Kedvezményes hétvége a múmia-kiállításon

Kiállítások 2013. nov. 28.

Már csak két hétig látható a váci múmiákat bemutató kiállítás a Fekete házban. A tárlat sikerén felbuzdulva a kiállítóhely úgy döntött, hogy kedvezményes hétvégével várja mindazokat, akik eddig nem tudták megtekinteni a Rejtélyek, sorsok, múmiák című tárlatot. Így november 30-án és december 1-jén 400 forintos jegyárral várják az érdeklődőket a Fekete házban.

A váci Fehérek templomának rejtett kriptájában leltek rá azokra a természetes úton mumifikálódott testekre, melyeket a Fekete ház kiállításán láthat a nagyközönség. Tizenegy múmiát és titokzatos sorsukat mutatja be a tárlat: a látogatók megismerhetik a szív nélküli apáca rejtélyét és megtudhatják, milyen betegségek következtében hunytak el a kriptában megtalált egykori váci lakosok több száz évvel ezelőtt.

A kedvezményes hétvégén, november 30-án és december 1-jén 400 forintos belépővel nézhetik meg a kiállítást az érdeklődők a Fekete házban. Emellett szombaton 11 órakor és vasárnap 16 órakor ingyenes tárlatvezetést is tartanak majd a kiállítóhelyen.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor