Scroll To Top

Aki uzsorásokat nem ütlegelt, az nem élt őszintén krisztusi életet !

Kedden érkezik az egyiptomi múmia Szegedre

Kiállítások 2014. máj. 07.

Egy eredeti ókori egyiptomi múmia érkezik Szegedre: a közel kétezer éves férfi múmiát kedden szállítják a Szépművészeti Múzeumból a Fekete házba. A különleges test szállítása, tárolása és bemutatása különleges hőmérsékleti és páratartalmi feltételek szerint történik, a múmiát több mint 300 millió forintra biztosították.

A múmia a Móra Ferenc Múzeum nagyszabású időszaki kiállítása, A fáraók Egyiptoma-tárlat második helyszínén lesz látható. Az „Egyiptomi múmia – A balzsamozás terme” alcímet viselő kétszintes kiállításon a mumifikálás és orvoslás titkait, az egyiptomi írás rejtelmeit ismerhetik meg az érdeklődők a Fekete házban.

A múlt héten már megérkeztek az első különleges műtárgyak a heidelbergi egyetem egyiptomi gyűjteményéből: többek között egy Tutanhamon-gyűrűt és az úgynevezett „egyetlen barát szobrát” is bemutatják majd – utóbbiról a régészek sem tudják, pontosan kit ábrázolhat, mert egy sírrablás során letörték a lábait és a névtábláját is. A tárlatot május 9-én, pénteken 17 órakor nyitják meg a Fekete házban.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor