Scroll To Top
2020. Enyészet hava (November) 24.-e - Virág, Emma, Flóra neve napja.      Köszöntés nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

Magyarok vagyunk és szögediek,
Kirekesztők kíméljenek!

Szeged a halott Város

Ötszáz éves csúcson a Duna vízállása Passaunál

Koyaanisqatsi 2013. jún. 03.

A Duna vízállása hétfőn meghaladta az 1501-ben regisztrált 12,20 méteres történelmi csúcsot a németországi Passaunál.
A bajor-osztrák határon fekvő városnál – ahol három folyó, a Duna, az Inn és az Ilz találkozik – a dunai árhullám tovább emelkedik, az árvízi védekezést irányító válságstáb becslése szerint a vízállás a 12,50 métert is elérheti.
A Duna vízszintje június elején általában 4 és 4,50 méter között mozog Passaunál, de az utóbbi hetek rendkívül esős időjárása miatt már vasárnap este meghaladta az évszázad árvizeként számon tartott 2002-es katasztrófa idején mért 10,8 métert.
 A történelmi városrészt teljes egészében ellepte a víz, a negyedet lekapcsolták a villanyhálózatról, lakosságát kitelepítették. Az óváros körül 600 ember küzd az ár megfékezéséért, munkájukat a Bundeswehr, a német hadsereg 120 katonája segíti.
Németországban májusban a sokévi átlag 178 százalékának megfelelő mennyiségű csapadék hullott. Az ország déli és délkeleti részén a folyók kiléptek medrükből. Bajorországban tíz járásban és városban rendeltek el katasztrófariadót. Az árvíz Szászországban és Türingia tartományban is több települést elöntött.
Az árvízi védekezésben a Bundeswehr összesen 1760 katonával vesz részt, a legtöbben, 1050-en szászországi gátak erősítésén dolgoznak.
Angela Merkel kancellár kedden a katasztrófa sújtotta térségbe utazik – közölte Steffen Seibert kormányszóvivő.

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor