Scroll To Top

A kultúra várost fejleszt.
Ami Pesten a Romkocsma,
az Szegeden a Romkultúra. (V.L.)

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Mért nincs magyar diplomácia? – Vip nyelvvizsgák Mutyisztánban!

Miért nem képviseli idegenben szinte senki a magyar érdekeket? Miért nincs hiteles magyar diplomácia? Talán mert nincsenek diplomatáink között hiteles magyarok!
De talán a helyzet még ennél is súlyosabb: Aki ott van, az sem tudja megértetni magát! Hiszen nem ismeri a nyelvet. A dadogó gagyogás meg igen égő, és csonkországunknak meg igen hátrányos is…

Schmitt Pál(gium) például a Queen Maryn pezsgőzött (igen jól szórakozott), mikor Athénban elvették tőlünk az első aranyat. Történt pedig ez (máig nem igazolt) hamis vádakkal… De hát minek is küzdeni a magyar ügyért, ha lafanc-mód pezsgőzhet az ingyenélő imposztor?!

Több mint negyven magyar „diplomata” lakott az Athéni olimpia idején a világ legnagyobb óceánjáróján, a Queen Mary II-n. Fejenként 1,5-1,7 millió forintot fizetett ki repülőjegyükért és teljes ellátásukért a Magyar Olimpiai Bizottság. MOB tagok, szakágazat vezetők köztük jobb és baloldali politikusok laktak az óceánjárón, amely Athén kikötőjében horgonyzott le.

Luxushajón, állami pénzen… Jobb és bal… Hát… A szerepek igencsak elkeveredtek… „A zsarnokság dőzsö-ölt és ülte torát…” (Munkás gyászinduló) – A szereptévesztések meg igencsak megszaporodtak…

A pezsgőzéshöz nem kell sok nyelvtudás, az udvarolgatáshoz bizony már egy kicsit több, a diplomáciához pedig még annál is több! Fazekas Róbert meg nem vizelt eleget! Csak éppen négy mintányit… ami persze kevés! (Egy világrengető diszkoszvetés és a diadal izgalma hevében.) Schmitt Pál a kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, sportdiplomata bizonyosan többet ürített azon az estén, amikor cserbenhagyta a magyar diszkosz-bajnokot… De Pálgium nem jelent meg, hogy kiálljon a méltatlanul meghurcolt magyar bajnok mellett! Talán csak gerinctelen volt, mint mindig? Vagy… Talán neki is a nyelvismerettel voltak gondjai? Diplomataként Athénban… Se angolul, se görögül… (?)

Megjegyzem, a világnyelvet (kisded korától) beszélő amerikai Lance Armstrong éppen azon az estén vette át egyik aranyát pozitív doppingteszt után!!!
Magyar diplomata – a 40 kitartott zsivány – pedig nem tiltakozott a pezsgőzés tajtékjain. A közismert csalónak – akiről még kisbolygót (Lancearmstrong) is neveztek el – még nagyon sok doppingos lebukás kellett ahhoz, hogy tőle az aranyait elvegyék! 2012-ben…

Ez csak egyetlen egy eset a számtalan közül, ahol magyar diplomata nem állt ki a magyar ügy mellett. Akadt olyan EU-képviselőnk is, aki egyetlen külföldi nyelvet sem beszélt. El lehet képzelni, hogyan és milyen hatékonysággal képviselte az ilyen Hazánk érdekeit a Brüsszeli boszorkánykonyhában!

Most itt az alkalom! Kiborult a bili! Hát ki lehetne végre takarítani!
A teljes elszámoltatáshoz az is hozzátartozik, hogy nyilvánosságra hozzák az érintettek névjegyzékét is!
Hát csak rajta! Itt az idő, hogy végre művelt magyarok képviseljék Magyarországot megint!
Úgy talán a csonkasága is kigyógyul egy kicsit. és nem kell szégyenkeznünk megtiport magyarjaink miatt nap, mint nap…
De lássuk csak, hogyan is áll a magyar álelit szennyese manapság! (Sz.)

VIP a kamunyelvvizsgán a politikusoknak

VIP-elbánásban részesültek a kamunyelvvizsgára jelentkező állami fejesek és politikusok, írja  a Blikk. Az egyik gyanúsított a lapnak azt mondta:a politikusoknak és más állami vezetőknek nem is kellett elvegyülni más, „halandó” vizsgázókkal. A vizsgázók előre megkapták a megoldásokat, a szóbelin pedig a vizsgáztató segítette őket. Ezeken a VIP-vizsgákon kínos találkozások is lezajlottak jobb- és baloldali honatyák, rendőri és hivatali vezetők között.

A pártok valószínűleg belső nyomozást folytatnak, kik lehetnek érintettek a botrányban, kifelé azonban azt kommunikálják, hogy nem foglalkoznak az üggyel. Az MSZP például szerdán csupán annyit közölt, hogy semmilyen formában nem érintett a nyelvvizsgakérdésben.

A nyelvvizsgabiznisznek több mint hatszáz gyanúsítottja van. Nagyjából egytucatnyi képviselő lehet érintett, de vannak rajtuk kívül más vezető beosztású állami tisztviselők is. A Blikk szerint az érintettek között van az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyik helyettes államtitkára is. A minisztériumnak nincs tudomása bűncselekményről, a hatóságok ebben az ügyben nem keresték meg.

Forrás: Index & Blikk

Valóban…

Ma nem többnyelven anyanyelvi szinten szónokló urak vezetik Magyarországot. Ilyen Urak Trianont sem írták alá, és soha a szégyenébe bele nem törődtek. Gróf Apponyi Albertnek fölajánlották a Trianoni béketárgyaláson, hogy (magyar beszédét) szívesen lefordítják, és tolmácsolják. Apponyi gróf ezt a sértést föl nem vette, ellenben a tárgyaló felek 4 nyelvén (papír nélkül) sorra elmondta védőbeszédét…

Gróf Apponyi Albert 74 éves korában (The Grand Old Man of Central Europe)

Bizony nehéz ma fölvenni vele a versenyt…

Különösen ezen a végletekig leselejtesített (kontraszelektált) roncsmagyar porondon…

Elitünk afrikai szintű… (Kattintson ide!)

(Sz.)

Nehéz elhinni, de talán még az alábbi dokumentum is valós, még ha oly keserűen is igaz…

Ajánlott olvasmány: Elitünk afrikai szintű… < Kattintson ide!

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor