Scroll To Top

Aki uzsorásokat nem ütlegelt, az nem élt őszintén krisztusi életet !

Az Armel Operafesztivál és Verseny Szeged az interneten

Tisztelt Közönségünk, Kedves Operabarátok!

Október 6-án – a 2-i budapesti nyitóhangverseny után – megkezdődött az Armel Operafesztivál és Verseny szegedi programsorozata. Az első fesztiválprodukció a Szegedi Nemzeti Színház előadása, Umberto Giordano André Chénier című operájának premierje – nagy örömünkre – teltház előtt zajlott. Két versenyszereplőnk, Leïla Zlassi (Franciaország) és Eduardo Aladrén (Spanyolország) kitűnő formában énekelt, szólistáink és együtteseink, a színház énekkara és tánckara, valamint a Szegedi Szimfonikus Zenekar Pál Tamás kiváló vezényletével forró sikert arattak a Bodolay Géza által rendezett erőteljes és hatásos előadás bemutatóján.

Az előadást a francia-német Arte Televízió az interneten élőben közvetítette és a következő hat hónapon át hozzáférhetővé teszi az alábbi címeken:

http://liveweb.arte.tv/de/video/Geza_Bodolay_Umberto_Giordanos_Andrea_Chenier_Armel_Opera_Festival/  (német nyelvű website)

http://liveweb.arte.tv/fr/video/Geza_Bodolay_Andrea_Chenier_Umberto_Giordano_Armel_Opera_Festival_Hongrie/ (francia nyelvű website)

Aki nem jutott el személyesen a bemutatóra, tekintse meg a közvetítést – és bizonyosodjon meg arról, hogy ezt élőben is látni kell! További előadásaink: október 19., 20., 21., november 2., 3., 4., 28., 29., 30. (Részletes tájékoztatás színházunk internetes oldalán, a www.szinhaz.szeged.hu címen található.)

A fesztivál Közönségdíjára kizárólag az interneten lehet szavazni, a fenti címeken, német és francia nyelven az előadás címe mellet levő karika megjelölésével és a Vote gombra klikkeléssel. Egy IP-címről egy német és egy francia nyelvű szavazat adható le, így szavazatát a néző akár meg is oszthatja a különböző produkciók között, de természetesen egyetlen kiválasztott produkciót kétszeres szavazattal is segíthet a díj elnyeréséhez.

Hölgyeim és Uraim, várjuk Önöket a fesztivál további versenyprodukcióira és október 15-i gálahangversenyére. Kövessék az előadásokat az interneten is, szavazzanak a legjobban tetsző produkcióra!

Tisztelettel:

Gyüdi Sándor

főigazgató

Szegedi Nemzeti Színház

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

Szerkesztőségünk természetesen az olvasói levelekkel való egyetértés, vagy egyet nem értés jogát mindenkoron fönntartja.

A szerzőről

Gyüdi Sándor