Scroll To Top

Mindent szabad ma Európában...
csak európai módon gondolkodni meg élni
nem !!!

Több mint 40 ezren látták eddig a szegedi Munkácsy-kiállítást

Örömhírek, Szögedi hírek 2012. nov. 07.

Szeged, 2012. november 7., szerda (MTI) – Több mint 40 ezren tekintették meg eddig a Munkácsy Mihály alkotásaiból rendezett kiállítást a szegedi Móra Ferenc Múzeumban – tájékoztatta Medgyesi Konstantin, a közgyűjtemény sajtóreferense szerdán az MTI-t.

A muzeológus elmondta, bár a tárlatot december 16-ig meghosszabbították, az érdeklődőknek már csupán négy napjuk maradt, hogy megcsodálhassák a Munkácsy Mihály egyik legjelentősebbnek tartott alkotását a Golgotát. Hétfőn ugyanis leemelik a falról a festményt, majd összetekercselik, s ezt követően elszállítják a 36 négyzetméteres művet Debrecenbe.
A páratlan alkotás pótlásaként a Krisztus Pilátus előtt kép kisebb verziója és a Golgota redukciója – feleakkora változata – érkezik Szegedre. A nagyközönség az újonnan jövő képeket a következő hét elejétől csodálhatja meg a Móra Ferenc Múzeumban. E művekkel együtt már hat képpel bővül a Munkácsy-tárlat kollekciója a nyitás óta – közölte a szakember.
A szegedi Móra-múzeumban az Aranyecset – Munkácsy Szegeden című kiállításon az egyik leghíresebb magyar festő mintegy félszáz, döntően Pákh Imre gyűjteményéből származó alkotását láthatja a közönség. A művek között több olyan is szerepel, amelyet korábban még nem mutattak be Magyarországon.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor