Scroll To Top

„Ébredj, hazám, mert ha most nem ébredsz,
Soha többé nem lesz ébredésed…” ( Petőfi – A Nemzethez )

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Összetartozás-napi megemlékezés az újszegedi Trianon kopjafánál

„Mesének oly bús, sorsnak oly magyar”

A Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központ és az Újszegedi Rendezvényház
megemlékezése a
Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából
2011. június 1.

Az 1920-as trianoni diktátum évfordulójára emlékezik pénteken délután a CsoMIK és az újszegedi Rendezvényház az épület melletti Trianon kopjafánál (Szeged, Közép fasor 1-3).

A megemlékezés a hagyományoknak megfelelően rendhagyó történelem órával kezdődik az épület nagytermében délután fél négykor, ahol dr. Marjanucz László, a szegedi egyetem Legújabbkori Egyetemes Történeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára tart előadást középiskolásoknak „Trianonról tabuk nélkül” címmel. Ezt követően, fél ötkor Kalmár Ferenc országgyűlési képviselő a Várpalotai Trianon Múzeum mobil-kiállításait ajánlja az érdeklődők figyelmébe. „A trianoni diktátum története és következményei” és a „Trianon után, nemzetegyesítés előtt” című tablókat a Rendezvényház díjmentesen felajánlja bármilyen közintézmény, szervezet számára ahhoz, hogy időszaki kiállításokkal segítsék az ismeretterjesztést a békediktátumról, és az őszinte beszédet a hazaszeretetről.

A rendezvény a ház melletti kopjafánál folytatódik öt órától. Tápai Péter, az intézményfenntartó központ vezetője mond köszöntőt, majd Szabó Pál Csaba történész, a Rendezvényház Nonprofit Kft ügyvezetője emlékezik a magyarság egyik legnagyobb történelmi tragédiájára. A rendezvényt koszorúzás zárja, majd a megemlékezők az évforduló kapcsán az évforduló korát idéző 92 szál gyertyát helyeznek el a kopjafa előtt.

A rendezvényen közreműködik Borovics Tamás színművész a Cuháré Zene és Táncműhely, valamint a hagyományőrző 15. Pálffy Huszárezred.

A szervezők minden emlékezőt szeretettel várnak!

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Dr. Szabó László

Dr. Szabó László - a Szögedi Védegylet alapítója és elnöke, a 2019-es választás egyetlen tősgyökös szögedi polgármesteri jelöltje