Scroll To Top

Aki uzsorásokat nem ütlegelt, az nem élt őszintén krisztusi életet !

Bárkájában ragadhat Douchev-Janics Natasa

Sporthírek, Szögedi hírek 2012. okt. 16.

Nem írja alá a Bárka adásvételi szerződését Botka László szegedi polgármester. A Douchev-Janics Natasa tulajdonában lévő egykori kisvendéglő visszavásárlásáról nyáron döntött a pénzügyi bizottság – a testületnek újra állást kell foglalnia.

fotó: Schmidt Andrea

Visszavásárolja 25 millió 146 ezer forintért a több mint 100 éves, városképi védettségű épületben lévő egykori Bárka éttermet Douchev-Janics Natasától a szegedi önkormányzat – számoltunk be június végén a pénzügyi bizottság döntéséről. A sportoló még 2007-ben vette meg az IKV-tól az egykor szebb napokat látott kisvendéglőt, a visszavétel mellett az önkormányzat 8 tagú pénzügyi bizottsága ellenszavazat nélkül, két tartózkodás mellett döntött.

Az egyik tartózkodó Keresztúri Farkas Csaba bizottsági alelnök volt. A jobbikos önkormányzati képviselő akkor azt mondta lapunknak: nem tartja jó megoldásnak, hogy az önkormányzat egy bebukott üzleti vállalkozást vegyen, azt sem tudni, hogy miből fogják kifizetni a 25 millió forintot, valamint mi a terv az épülettel. Botka László polgármester azonban úgy fogalmazott: „Douchev-Janics Natasaés a Bárka is fontos a városnak. Natasa olimpiai aranyéremmel öregbítette Szeged hírnevét, hasonló sikert várunk tőle Londonban is. Nem tudott volna mit kezdeni a Bárkával, amely helyi védettségű épületként városképi jelentőséggel bír Szeged számára”.

Ekkor még senki nem tudott arról, hogy a kajakos szeptemberben bejelenti: a továbbiakban Szerbia színeiben szeretné folytatni pályafutását, elhagyja Szegedet, és felbontja szerződését klubjával, az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE-vel. Olaj volt a tűzre azon kijelentése, miszerint év végéig igényt tart havi fizetésére egykori klubjától, valamint a londoni ezüst- és bronzéremért járó edzői jutalom nem az olimpia előtt általa hivatalosan megnevezett trénerét, Kovács Lászlót, hanem férjét, Andrian Douchevet illeti.

– A pénzügyi bizottságnak polgármesteri utasításra lehetősége van a Bárka visszavásárlásának felülvizsgálatára. Korábbi tartózkodásom ellenére nem fogom kezdeményezni az adásvétel visszavonását, hiszen a sportoló eligazolása és a Bárka megvásárlása két különböző dolog. Az épület városi tulajdonba vételét akkor sem tartanám jó ötletnek, ha Janics Natasa a továbbiakban is magyar színekben versenyezne – mondta Keresztúri Farkas Csaba.

– Szeptember 18-án küldték be Natasáék az önkormányzathoz azokat a papírokat, amelyek az adásvétel megkötéséhez szükségesek. Bármikor aláírhattam volna, de mégsem tettem: Natasa anyaként és feleségként hozott egy döntést, amelybe nincs jogunk beleszólni, de az elmúlt időszakban a stílusa sok magyart felháborított – mondta lapunknak Botka László. A szegedi polgármestertől a sportoló menedzserén keresztül kért időpontot egy személyes találkozóra a hétre, ahol tisztázni tudják majd a Bárka ügyét.

– Natasa eligazolásának hírére sokan azt mondják, hogy ezután már semmilyen támogatást ne adjunk neki. Mások szerint viszont a továbbiakban is megérdemli ezt. A Bárka ügyét újbóli állásfoglalásra vissza fogom küldeni a pénzügyi bizottságnak – mondta Botka László.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor