Scroll To Top

„Most jer : bölcs eleink hamvait tiszteljed,
Virágot szórj rájuk! - Tettüket kövessed !” (Vedres István)

Rondítja Szeged főterét az állványkavalkád – Blikk.hu

Barmolmányok 2014. júl. 01.

SZEGED – Dühösek a polgárok, mert a Szegedi Szabadtéri Játékok miatt teljesen felbolydult, és fényképezhetetlen Szeged legszebb tere. De nem csak őket zavarja ez, a turisták gyakorlatilag semmit nem látnak, amiért a városba látogattak.

Olyan az egész, mint egy elfuserált Alfa holdbázis, az állványrengetegben mogorva biztonsági őrök fürkészik a fotózni próbáló „idegeneket”. Ráadásul most először a közönség háttal lesz a fogadalmi templomnak.

Magas. A dómot alig lehet látni a hatalmas nézőtértől

– Úgy tudjuk, a bizarr fordulat egyházi kérésre történt, felborítva a harmonikus együttműködést, amely 80 éven át fennállt a várossal a játékok érdekében. Rettenetes nyarunk van egyébként, mindenütt por, zaj, kalapálás, jó ideje pokol az életünk – számolt be a Blikknek az áldatlan állapotokról a konténervárossá alakult Rerrich Béla téren dolgozó Juhász Gábor, akinek képeiért jár a 10 ezer forintos jutalom.

– De nem csak ezzel van baj. Néhány éve uniós pénzből újították fel az öltözőket, amelyeket most uniós pénzből dózeroltak le. Senki nem tudja, miért nem voltak jók. A hatalmas állványoktól nem látszik a fogadalmi templom, de a külföldiek által közkedvelt zenélő óra sem. Nem beszélve a Nemzeti Panteonról, amelynek a déli harmada alig látszik, s az ötvenméteres mobil színpad vasmonstrumától nem látható a Rerrich-féle egyetemi épület sem. A konténerváros miatt el lehet tévedni a Rerrich Béla téren, keresni kell a Szent György-szobrot és az 56-os Melloccó-emlékművet, de eltűnt gyakorlatilag az újonnan átadott Bolyai-épület is.

A fesztivál július 4-én kezdődik, a Háry János szuperprodukciót először augusztus 1-jén lehet majd látni.

Takar. A híres zenélő órát teljesen eltakarják az állványok

Forrás: Blikk.hu

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor