Scroll To Top

„Ébredj, hazám, mert ha most nem ébredsz,
Soha többé nem lesz ébredésed…” ( Petőfi – A Nemzethez )

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Mátyás király képmásával díszítik az idei csíksomlyói zarándokvonatot

Események 2013. márc. 19.

Az 555 éve királlyá választott Hunyadi Mátyás képmása díszíti az idei Csíksomlyó expressz és Székely gyors zarándokvonatot, a szerelvény hatodszor visz majd zarándokokat a csíksomlyói pünkösdi búcsúra – jelentették be a vonatút szervezői keddi budapesti sajtótájékoztatójukon.

Május 17-én a Csíksomlyó zarándokvonat Szombathelyről indul, majd Budapesten a Székely gyors kocsijai csatlakoznak a vonathoz a négynapos útra.
A 2008 óta évente közlekedő zarándokvonatot először vontatja majd végig az úton MÁV-mozdony Magyarországról a Székelyföldig.
A mozdony, amely április közepétől lesz látható a forgalomban, fekete, arany és ezüst színű, és Mátyás királyt, illetve a Vajdahunyad várát is ábrázoló grafikai elemek díszítik majd.
A majdnem fél kilométer hosszú vonatra 1100 utas fér fel – mondta el T. Hámori Ferenc, az egyik szervező.
   Az idei zarándokvonatok fővédnöke Böjte Csaba ferences rendi szerzetes. A dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az emberi élet zarándoklat a semmiből a végtelen felé, hogy – mint fogalmazott – „Isten társai lehessünk a világ szebbé tételében”.
Böjte Csaba szerint a csíksomlyói búcsúra készülve rövid zarándoklatot lehetne tartani a fővárosban.

(MTI nyomán)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor