Scroll To Top

„Szeged olyan remekül meg van építve…
Az építészeknek csak igazodniuk kellene az adottságokhoz!”
Ördögh László (építész)

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

„Botka alatt mennyit fejlődött a Város?!”

Botkadósság botkamatokkal – Botkaland Szegeden…

Gyakran hallom, hogy… „Botka alatt mennyit fejlődött a Város!”

A képtelen „költői” kérdésfölvetésre költői kérdés a válaszom: Mennyit?

Ha nem vagyok ilyen „költői” kedvemben, hát segítek még egy kicsit a (parttalan agymosásban) megtévedt polgárnak egy másik „költői” kérdéssel is: És ugyan milyen irányban?

 

Magam röviden úgy foglalhatom össze, hogy a második világháború nem okozott ilyen károkat Szegednek, mint Botka László felelőtlen ámokfutása. Bár jóhiszeműségem talán túlságosan is akadályoz abban, hogy a városveszejtő toronyaljasokban az igazi sötét szándékot (is) fölfedezzem. Talán bizony ez a Város-rontás sokkal több és súlyosabb ügy, mint „felelőtlenség”…
Botka nagy formátumú, hatalmas propagandista, viszont Városatyának szánalmas törpe!
Történelmi távlatokban jelentéktelen Város-vezető, ellenben emlékezetesen nagy megvezető! Mint vérbeli bolsevik agitátor a Város értékeinek esküdt ellensége. De talán csak kulturálisan világtalan, és örökség-értékeinket ezért veri le úgy, mint „vak a poharat”!

Kételyeim a Botka-rezsimmel szemben határtalanok.
De azt is el kell ismerjem, hogy valamiben / van, amiben valóban verhetetlen: Soha senki ilyen mértékben még nem adósította el Szegedet!

Néhány tételben:

Csatornázás
Az előző vezetés sikereként elnyert pályázat révén „megörökölt” 23 milliárd Ft-os költségvetés. Rekord-jellegű 8 rétegű alvállalkozásban. Egy kirekesztett szegedi vállalkozó megjegyzése szerint jó, ha a 23 milliárdnak a 20%-a beépül…
Miért jó a szegedieket (vállalkozókat és munkásokat) kirekeszteni egy ekkora helyi beruházásból? Kevesebb a kotyogó tanú, aki beszámol a csúszópénzekről! Szájukat tartó szocimborák minden szinten! Markolóval átszakított fővezetékek, százszámra elpusztított lépcsők, kapuk, bejáratok… Szakaszok átvételeinél igen kifinomultan… zokniszárba dugdosott jattok…
Széles nyilvánosság helyett – a média-terrorral is – szájukat tartó szocimborák minden szinten!

Nyolcrétegű alvállalkozás idegenjei a gyakorlatban: Általános, hogy a vállalkozó (pl. az 5. réteg mélységében), már a megbízó nevét sem tudja. A kulimunkás meg jó, ha egyáltalán a Város nevét tudja, ahol éppen lerakták. Ásót, lapátot, vízmértéket(!) majd kérnek a helyi kiskertekből… a sokszorosan is megkárosított szegedi (szőregi, meg tápai) lakosoktól…

Fürdő
6 milliárdos beruházás. Teljes csődtömeg! „Fejlesztés” címén a Botka-rezsim csökkentette az úszófelületet!!!
A korábbi kedvelt fürdő, a Ligetfürdő évi 40 milliós tiszta bevételét – 6 milliárdos beruházással – sikerült évi 450 milliós ráfizetéssé fordítani. Igen! Napi másfél millió forint a folyik a lefolyóba el… Így – könnyen kiszámolható – az EUs 3 millió támogatás 6 év alatt teljesen lefolyik a lefolyón…
Ebből az EUs 3 milliárdos támogatásból egyébiránt 6 kisuszodát (25m-es medencét) lehetett volna építeni a Város legkülönbözőbb pontjain! – mint javasoltam.
Szőreg, Tápé, Tarján, Északi városrész, Móraváros és Alsóváros is uszodá(já)val büszkélkedhetne ma! De természetesen a szocimborák kistafírozása a Városnál itt is sokkal fontosabb volt… Lásd: Ligetfürdő „tükör-projekt”
– Ligetfürdő a Leisztinger-csúszdán, vagy továbbra is Városi kézben?

Ligetrürdő > elleisztingelve > Bunkerfürdő

A Város csúfosan eladósodott! Bár a balvezetés sikkasztásügyi alpolgár-mestere már a Város átvételekor 3 milliárdos hiánynál bejelentette a CSŐD-öt, ezt nekik sikerült még forradalmi mértékben fokozni. Alig néhány év alatt megtízszerezték az adósságot! Ezért menekvésül megkezdték a Város ingatlanállományának teljes kiárusítását is. Mint az iszákos (alkoholista) a végnapjaiban. Az IKV lakások 9 milliárdos bevétele mellett is tovább nőtt a hiány. A végkiárusítás segedelme révén már meghúszszorozni ugyan nem sikerült az adósságot, de 45 milliárdra fölküzdeni igen! No meg még ami eldugva lyukad a Város cégeinél… (Azok külön költségvetésen futnak!)

Az országos balvezetés hasonlóan felelőtlen gazdálkodása, a „válság” kormányai (D 209, gyurcsótány, bajnagy) vidéki párttársaikon nem segítettek…
Botka Szegedje az adósság városa maradt!

Majd teljesen méltatlanul a Botka-rezsim által sokat gyalázott „ellenzéki”, azaz a jobb oldali kormány átvállalta a szegedi balvezetés teljes adósságállományát. A méltatlan balvezető erre természetesen még köszönetet mondani is „elfelejtett”!

Illendőbb lett volna ennyiből (több, mint 30 milliárd Ft) sokszáz, vagy akár ezer külföldre tántorgó „kalandor” ifjúnak a bankhamisította svájci frank-hitelét megváltani!
Ők bizonyosan hálásabbak lettek volna az adósbajnok toronyaljasoknál.

Az állam megválthatja a (korábbi kormányok által beugratott) polgárait. Polgárait becsülő jogállamokban – mint pl. Izland – ez így esett, mert máshogyan nem is eshetett volna!

A városvesztő balvezetés pedig felelhet a teljes (kimentett) vagyonával a Város hűtlen kezeléséért! Vagy ez ma még nem lenne gyakorlat? Hát változtassunk a törvényeinken! Tegyük azokat igazságosabbakká!

Nálunk az áldozat kiűzetik, a bűnös megmenekül.

Vagy mégsem?!

A felelőtlen gazdálkodók, Városunk hűtlen kezelői még mindig szabadlábon járnak. Sőt! Várost vezetnek!
Most a szennyük elrejtegetése végett egy szokatlanul aljas kampányban vetik be maradék (szocimborákon át „kimentett”) tartalékaikat, hogy a hatalomban maradjanak!

Mindannyiunkon múlik: Álbolsi sikkasztókat, hűtlen kezelőket, a Város eladósítóit támogatjuk a hecckampányukban, vagy valódi Vezetőket kívánunk végre a Város élére?!

Szeged többet érdemel!

Városunk szebb jövőjében
és a teljes elszámoltatásban bizakodva,

Tisztelettel:

Dr. Szabó László
Szegedi Városvédő Egyesület
elnök

Ajánlott olvasmány: Szocfényfürdő befürdőben

De türelmesebbeknek és erősebb idegzetűeknek akad itt részletesebb gazdasági összegzés is a fabotkát sem érő balvezetés 12 évének felelőtlen ga(rá)zdálkodásáról:

Civil Mérleg Botka 12 évéről – I.
Civil Mérleg Botka 12 évéről – II.
Fürdő kontra Botka
Vízmű kontra Botka
Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Dr. Szabó László

Dr. Szabó László - a Szögedi Védegylet alapítója és elnöke, a 2019-es választás egyetlen tősgyökös szögedi polgármesteri jelöltje