Scroll To Top
2020. Áldás hava (Július) 04.-e - Ulrik, Erzsébet neve napja.      Köszöntés nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

Nem kérünk a fasiszlám terrorból!
Már kaptunk belőle 150 év kóstolót!
Azóta is csonkák és nyomorultak vagyunk...

Szeged a halott Város

Pampa lett a lámacsikó neve

Hírek 2012. jan. 15.

A Pampa nevet kapta a január másodikán született lámacsikó a Szegedi Vadasparkban. Az év első újszülöttjének elnevezésére a vadaspark kérte a látogatókat. Összesen 306 névjavaslat érkezett be, ezek között szerepeltek olyan nevek is, mint a Caligula, vagy a Teofil – olvasható a Szegedi Vadaspark honlapján.

Az év első újszülöttje, a hím kisláma világra jövetele után rögtön bebizonyította, hogy egészséges: nagyon hamar lábra állt, és hamarosan bemutatkozik a dél-amerikai részleg kifutóján is.
Várható ugyanakkor, hogy jövő ilyenkor újabb csikó születik Szegeden. Bár a lámáknál a vemhességi idő 11 hónap, a kanca a csikó születése utáni napokban már újra fogamzásképes, amely alkalmat a lámacsődör – mint minden évben – most is kihasználta.
A lámák Dél-Amerikában háziasított tevefélék. Vad őse, a guanakó szintén látható a Szegedi Vadasparkban, csakúgy, mint a vad vikunya és annak háziasított alakja, az alpaka. A lámát az Andokban élő indiánok elsősorban teherhordásra használták, de a húsát és szőrét is hasznosították, illetve tartják e célokból ezeket a háziállatokat ma is.

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Hírek

Áldott e Föld
Áldott e Föld
2020 jún. 4.
Modern mese
Modern mese
2020 máj. 16.
Steve Cutts – Az ember
Steve Cutts – Az ember
2020 ápr. 22.

Kalendárium