Scroll To Top
2020. Kenyér hava (Augusztus) 04.-e - Domonkos, Dominika, János neve napja.      Köszöntés nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

A bűnvándorlás támogatása bűnpártolás!
Az illegális bevándorlás támogatása bűnrészesség!
Érdemes volna a bűnpártoló Európának végre a jog talajára lépni!

Szeged a halott Város

Az Alzheimer-kór kutatója nyakkendő nélkül a Móra-múzeumban

Események, Hírek, Rendezvények 2012. Már. 13.

Az Alzheimer-kór gyógymódját kutatja Penke Botond, a Dél-Alföldi Neurobiológiai Tudásközpont vezetője, aki szerint tíz éven belül gyógyíthatóvá válik a súlyos időskori szellemi leépülést okozó betegség. A Széchenyi-díjas biokémikus az Akadémikusok-Nyakkendő nélkül című portrésorozat következő vendége lesz március 13-án, kedden 17 órakor a Móra Ferenc Múzeumban.

Penke Botond kémikus 2007 óta a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Szegedi Tudományegyetem Orvostudományi Karának korábbi tanszékvezetője. Göttingenben és a San Diego-i Salk Intézetben vendégprofesszorként is dolgozott, jelenleg a Dél-Alföldi Neurobiológiai Tudásközpont vezetője.

Az Alzheimer-kór gyógymódját kutatja több éve: a súlyos szellemi leépüléssel járó betegség jelenleg csak tünetileg kezelhető, miközben Európában 10 millió, hazánkban pedig 100-120 ezer embert érint. Penke professzor úr  szerint a kutatások olyan jól haladnak, így tíz éven belül megjelenhet az a gyógyszer, mellyel sikeresen kezelhetővé válik a kór.

Az „Akadémikusok – Nyakkendő nélkül” című portrésorozat még az 1970-es években indult „Beszélgetés kortárs tudósokkal”, illetve „Beszélgetés kortárs művészekkel” címmel. A beszélgetések egyik első vendége Bálint Sándor, a „legszögedibb szögedi” volt. Hosszabb szünet után a 2000-es évek elején indult ismét útjára a program, mely közelebbről, más szemszögből mutatja be a neves tudósokat.

(Szerk.)

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor