Scroll To Top

Nem kérünk a fasiszlám terrorból!
Már kaptunk belőle 150 év kóstolót !
Azóta is csonkák és nyomorultak vagyunk...

A demonstráló diákokkal egyeztetett a kormánymegbízott Szegeden

Hírek 2012. dec. 11.

A Csongrád megyei kormányhivatalban demonstráló hallgatókkal egyeztetett több mint egy órán át B. Nagy László kormánymegbízott hétfőn este.

A fideszes országgyűlési képviselő ígéretet tett rá, közvetíti a kormány felé a hallgatók és az oktatók által megfogalmazott, felsőoktatással kapcsolatos követeléseket.
A kormánymegbízott a beszélgetés során arra a hallgatói felvetésre, hogy 2008, a tandíjellenes népszavazás óta gyökeresen megváltozott a Fidesz felsőoktatással kapcsolatos álláspontja kifejtette, az országnak rendkívül szűk mezsgyén kell egyensúlyoznia, behatároltak a kormány lehetőségei.
A felsőoktatás esetében köztehermegosztásra van szükség, de a kormány elképzelései alapján minden leendő hallgatónak biztosítják a kedvező finanszírozási lehetőséget, a közszférában elhelyezkedőktől pedig az állam átvállalja majd az így keletkező adósságot – hangsúlyozta B. Nagy László.
A hallgatók álláspontja szerint a keretszámok drasztikus csökkentése és a hallgatói szerződés éppen a szándékolttal ellentétes hatást ér el: a legtehetségesebb diákok Nyugat-Európába mennek el tanulni. A kormánymegbízott ezzel kapcsolatban kifejtette, mindenképpen megoldást kell találni arra a jelenségre, hogy a közpénzből diplomát szerző fiatalok tudása más országban hasznosul.
A délben a kormányhivatal épületében tiltakozó akciót kezdő fiatalok demonstrációjukat éjszaka is folytatják. Mivel takarékossági okokból az épület átriumát éjszaka nem fűtik a hallgatók az éjszakát az egyik tanácsteremben tölthetik. A diákok korábban bundáskenyeret és forró teát is kaptak a kormányhivatal munkatársaitól. Polner Eörs főigazgató pedig közölte, vendégként tekintenek a tiltakozó hallgatókra, akik alapvető, alkotmányos jogukkal élnek.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor