Scroll To Top

A magyarellenes terror legfőbb oka a meggyávult magyar ! (Sz.)

Felfüggesztették a demonstrációt a kormányhivatal épületében

Hírek 2012. dec. 11.

Felfüggesztették ülősztrájkjukat kedden reggel a szegedi hallgatók és oktatók, akik a Csongrád Megyei Kormányhivatal épületében a felsőoktatást érintő kormányzati intézkedések miatt kezdtek demonstrálni hétfőn.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatói önkormányzatának tájékoztatása szerint a sztrájkbizottság jóindulata kifejezéseként ideiglenesen függesztette fel a tiltakozó akciót, arra való tekintettel, hogy B. Nagy László kormánymegbízott ígéretet tett rá, kérdéseikre válaszolni fog, kéréseiket tolmácsolja, s reakciókról méltányos időben tájékoztatja a demonstrálókat.
Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a sztrájkbizottság a további lépésekről az ígért válasz ismeretében dönt. Az ülősztrájk felfüggesztése nem jelenti más, hasonló akciók szüneteltetését.
Hétfő délben három szegedi oktató és negyven szegedi egyetemista kezdett tiltakozó akcióba a Csongrád megyei kormányhivatal épületében. A hallgatók a kormányhivatal aulájában – amely álláspontjuk szerint közforgalmú tér – ültek, lábuknál egy hosszú lánccal összekötve. Többüknél transzparensek voltak láthatók többek között „10 480 állami finanszírozott hely. Nem. Nem engedünk a kormánynak” felirattal.
Török Márk, az SZTE hallgatói önkormányzatának elnöke újságíróknak az épület előtt elmondta, az elmúlt egy évben ötödére csökkent az államilag finanszírozott hallgatói létszám, Szeged esetében ez azt jelenti, hogy a legtöbb egyetemi képzés veszélybe került. Akciójukkal a felsőoktatási keretszámok újratárgyalását szeretnék elérni.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor