Scroll To Top

Az illegális bevándorlás - vagyis bűnözés - támogatása bűnpártolás !
A bűnpártoló politikusoknak börtönben vagy bitón a helyük !

Díszpolgár lett Dr Gaskó Béla…Ásotthalmon

Hírek 2013. jún. 13.

Dr Gaskó Béla  szegedi biológust tüntette ki Petró Ferenc polgármester Ásotthalom díszpolgári címével a vasárnapi falunapon.

– Nem számítottam rá, meglepetés volt. Meg is köszöntem, hogy gondoltak rám. Nagy megtiszteltetés, hogy elismerik a munkámat, pedig se rokona, se párttársa nem vagyok senkinek – fogalmazott jól ismert fanyar humorával az ünnepelt, majd hozzátette: – Ásotthalomért ma is megtennék mindent. Rossz munkát nem akarok kiadni a kezemből, az gazemberség lenne tőlem.

Hogy mi mindent tett Dr Gaskó Béla a  községért? 1974 óta kutatja Szeged és környékének élővilágát, „bogara” a bogarak. Rendszeresen gyűjtött Ásotthalmon, nevéhez fűződik a település első állandó kiállítása, amelyet a Bedő Albert Középiskola 1983-as centenáriumára készített.

Gyűjtőútjai során feltárta a község természeti értékeit, eredményei alapján kezdeményezte a Rívó-erdő és a Süveg-Magyari erdő védetté nyilvánításátMegtalálta a földikutyát, Európa legritkább, ezért a legveszélyeztetettebb rágcsálóját, amelynek a világon összesen 300 példánya él Újvidéktől délre, Szabadkától északra és Ásotthalom–Kelebia körzetében. Ebből a határ magyar oldalán hozzávetőleg 200 található. A biológus Körös-éri kutatásai alapján 500 oldalas tanulmánykötetet jelentetett meg. Ebben közölte Ásotthalom növény- és állattani értékeinek legteljesebb összegzését. Körös-éri kutatásairól ugyancsak vaskos tanulmánykötetet adott ki. 1994-ben kezdeményezte először a Körös-éri Tájvédelmi Körzet kialakítását, amelyre hosszú várakozás után idén áprilisban végre sor kerülhetett. A létesítésért végzett fáradhatatlan munkáját Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter ismerte el.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor