Scroll To Top

„A mostani járvány ellen a legjobb szer a jókedv, gondtalanság, életvidámság, mert a betegség csak a borult embert meri megközelíteni.” (Krúdy Gyula)

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Szegedért emlékérmet kap Dr Gaskó Béla

A Szögedi Védegylet (Szegedi Városvédő Egyesület) több mint tízéves indítványa nyomán végre Szegedért emlékérem díjra jelölte Szeged Város közgyűlése dr Gaskó Bélát, Szeged természeti értékeinek kutatóját és leíróját. Pro Urbe-díja még várat magára, de türelmesek vagyunk…

A zárt ülésen született döntés szerint díszpolgár lesz Trogmayer Ottó, régész, nyugalmazott múzeumigazgató. Pro Urbe-díjat kap Török Attiláné Pusztai Éva nyugalmazott egyetemi docens és Dudits Dénes  akadémikus. Szegedért emlékéremmel tüntetik ki Alföldi Istvánt a Neumann Társaság ügyvezető igazgatóját, Simon Ferenc  festőművészt, Szalai József  nyugalmazott iskolaigazgatót, Wittmann Tibor belgyógyászt, és Gaskó Béla muzeológust. Szeged Nemzetközi kapcsolataiért emlékéremmel díjazzák Nagy Katalint ,  a SzTE Fogorvosi kar dékánját és Ványai Évát a Szeged Kistérségi Többcélú Társaság Egyesített Szociális Intézményének főigazgatóját.

Forrás: Szeged természeti öröksége
http://ujszeged.hu/?page=termeszeti_orokseg

Ajánlott olvasmány: A Föld Napja: újabb 22 szegedi értéket tenne védetté a Szögedi Védegylet (2011-04-22)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor