Scroll To Top
2021. Álom hava (December) 07.-e - Ambrus, Ambrózia neve napja.      Köszöntés nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

“Ébredj, hazám, mert ha most nem ébredsz,
Soha többé nem lesz ébredésed…”
( Petőfi – A Nemzethez )

Szeged a halott Város

Kalandos tárlatvezetések a Nándorfehérvári Emléknapon

Rendezvények 2013. júl. 17.

Különleges tárlatvezetésekkel készül az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont az idei Nándorfehérvári Emléknapra: július 20-án, szombaton a magyar történelem egyik legnagyobb diadalára emlékeznek Szegeden.

Idén július 20-án rendezik meg a VIII. Nándorfehérvári Emléknapot az alsóvárosi ferences kolostor tövében. Az 1456-os diadal emléke előtt különleges tárlatvezetésekkel tiszteleg a látogatóközpont: a speciális vezetéseken résztvevők megismerhetik a Szeplőtelen fogantatás szobrot, Magyarország egyetlen kültéri, festett barokk kőszobrát, bebarangolhatják a quadrumot és a gyógynövényes kertet, a refektóriumot, a sekrestyét és magát a templomot is.

A tárlatvezetések központi alakja Kapisztrán Szent János lesz, aki hetvenéves korában vett részt a nándorfehérvári csatában: keresztjét magasra emelve vezette lelkes keresztes seregét a török ellen, így vállalva óriási szerepet Hunyadi János mellett. Az emléknap tárlatvezetésein az érdeklődők megismerhetik Kapisztrán Szent János életét, a quadrumban található szobrát, valamint azt is megtudhatják, mi köze van Szegednek és az alsóvárosi kolostornak a viadalhoz és miért is harangoznak azóta minden délben.

A különleges tárlatvezetéseken különleges jegyárakkal várják a látogatókat: a családi belépő a nándorfehérvári viadal emlékére 1456 forintba kerül majd, mely mellé a gyermekeknek ingyenes arcfestést is kínálnak a szervezők. A teljes árú jegyet 450, a kedvezményeset 350 forintért válthatják meg az érdeklődők, a tárlatvezetések minden egész órában fognak indulni.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor